Политика конфиденциальности

    Privātuma politika

    Šīs privātuma politikas mērķis ir informēt Jūs par Jūsu personas datu apstrādi, t.sk. izmantošanu.

     

    1. Kas mēs esam?

    1.1. AS “WESS Select”, reģistrācijas numurs 40003609098, juridiskā adrese Kārļa Ulmaņa gatve 123, Mārupe, Mārupes nov., LV-2167, Latvija, info@wess-select.lv, tālr. +371 67004700.

    2. Ar ko mēs nodarbojamies?

    WESS Select klientu ērtībām piedāvā plašu pakalpojumu klāstu, tai skaitā autorizēta BMW servisa pakalpojumus (garantijas un pēcgarantijas remonts), automobiļu apkopi, BMW oriģinālo rezerves daļu un aksesuāru tirdzniecības pakalpojumus, mazlietotu BMW automobiļu tirdzniecības pakalpojumus, trade-in pakalpojumus, kā arī automazgātavas un pulēšanas pakalpojumus.

    3. Kādu informāciju mēs ievācam un kādiem mērķiem?

    3.1. Lai sniegtu Jums nepieciešamos pakalpojumus un nodrošinātu augstu apkalpošanas līmeni, katrā konkrētajā gadījumā mēs ievācam un apstrādājam šim mērķim nepieciešamo personas datu apjomu (piemēram, vārdu un uzvārdu, personas kodu, adresi, tālruņa numuru, e-pastu, informāciju par Jūsu automašīnu, datus par tīmekļa vietnes apmeklējumu, u.tml.).

    3.2.  Mēs izmantojam Jūsu personas datus, piemēram, lai:

    3.2.1.    identificētu Jūs;

    3.2.2.    atbildētu uz Jūsu jautājumiem, ieteikumiem un sūdzībām;

    3.2.3.    uzlabotu mūsu servisa kvalitāti un uzzinātu Jūsu viedokli par mūsu  produktiem/pakalpojumiem (piemēram, anketas un aptaujas);

    3.2.4.    informētu Jūs par jaunumiem (produktiem un pakalpojumiem),  izmantojot Jūsu izvēlēto saziņas veidu;

    3.2.5.    veicinātu mūsu uzņēmuma atpazīstamību;

    3.2.6.    nodrošinātu līzinga pakalpojumus;

    3.2.7.    sagatavotu, noslēgtu un izpildītu līgumus;

    3.2.8.    administrētu maksājumus un nodrošinātu saistību izpildi, parādu piedziņu;

    3.2.9.    garantijas saistību izpildei;

    3.2.10.  statistikas un biznesa analīzei;

    3.2.11.  mājas lapas uzturēšanai un attīstīšanai;

    3.2.12.  aizsargātu mūsu īpašumu un novērstu nelikumīgas darbības (videonovērošana).

    3.3.        Personas datu iegūšana var notikt šādos veidos:

    3.3.1.    aizpildot kontaktinformācijas formu mūsu tīmekļa vietnē, lai sazinātos ar mums;

    3.3.2.    tieši sazinoties ar mūsu personālu klātienē, telefoniski (saruna var tikt ierakstīta) vai elektroniski;

    3.3.3.    aizpildot piekrišanu jaunumu saņemšanai;

    3.3.4.    piesakoties testa braucieniem;

    3.3.5.    aizpildot anketu, aptauju vai piedaloties konkursā;

    3.3.6.    izmantojot sīkdatnes (cookies);

    3.3.7.    iesniedzot pieprasījumu auto nomas pakalpojuma saņemšanai, līzinga noformēšanai u.c.;

    3.3.8.    veicot pirkumus un noformējot pasūtījumus;

    3.3.9.    piedaloties mūsu pasākumos, kuros notiek filmēšana un fotografēšana;

    3.3.10.    atrodoties mūsu telpās, kur tiek veikta videonovērošana.

    4. Personas datu apstrādes tiesiskais pamats

    4.1.        Mēs apstrādājam Jūsu personas datus tikai tādos gadījumos, kad tam ir tiesisks pamats, piemēram:

    Datu subjekta piekrišana

    Pamatojoties uz Jūsu rakstveida piekrišanu, mēs informējam Jūs par mūsu jaunumiem.

    Līguma noslēgšana un izpilde

    Jūsu personas dati ir nepieciešami līguma noslēgšanai un izpildei (piemēram,  pasūtot  servisa pakalpojumus).

    Juridiska pienākuma izpilde

    Atsevišķos gadījumos personas datu apstrāde ir nepieciešama, lai izpildītu spēkā esošā normatīvā regulējuma (likuma, MK noteikumu u.tml.) prasības.

    Likumīgās (leģitīmās) intereses

    Mūsu leģitīmās intereses var būt nodrošināt savu un mūsu klientu īpašuma aizsardzību, kā rezultātā mūsu teritorijā un telpās var tikt veikta videonovērošana, par ko Jūs tiksiet informēts ar informatīvu zīmju palīdzību; vērsties tiesā savu interešu aizsardzībai; nodrošināt efektīvus pārvaldības procesus; veikt komercdarbību, piesaistot trešās personas, kā arī informēt sabiedrību par mūsu darbību un popularizēt mūsu pakalpojumus u.c.

     

    5. Vai Jūsu personas dati tiek nodoti tālāk?

    5.1. Jūsu dati ir drošībā un tie netiek pārdoti vai citā neatbilstošā veidā nodoti trešajām personām.  Jūsu personas dati  var tikt  nodoti BMW importētājam Northern Europe AB.  Atsevišķu pakalpojumu sniegšanai, piemēram, komerciālo paziņojumu sūtīšanai, pasūtījumu apstrādei vai preču piegādei Jūsu personas dati var tikt nodoti mūsu sadarbības partneriem – apstrādātājiem, kas veic vajadzīgo apstrādi mūsu uzdevumā.

    5.2. Mēs nesūtam Jūsu personas datus trešajām valstīm (ārpus Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomiskās zonas).

    6.  Glabāšanas ilgums

    6.1.        Jūsu personas dati tiek glabāti līdz noteiktā apstrādes mērķa sasniegšanai. Ja apstrāde notiek, pamatojoties uz Jūsu piekrišanu, Jūsu personas dati tiks apstrādāti, kamēr Jūsu piekrišana ir spēkā un tā nav atsaukta vai ciktāl normatīvais regulējums nosaka mūsu pienākumu apstrādāt un/vai uzglabāt šādus datus.

    7. Drošība

    7.1.        Mēs aizsargājam Jūsu datus, izmantojot tehniskos un organizatoriskos līdzekļus, kas atbilst mūsdienu prasībām. Mūsu drošības pasākumi tiek pastāvīgi atjaunoti, izmantojot jaunākās tehnoloģijas.

    8.  Kādas ir Jūsu tiesības?

    8.1.        Jums ir visas datu subjekta tiesības, ko garantē Vispārīga datu aizsardzības regula un Latvijas Republikas tiesību akti. Tās ietver, bet neaprobežojas ar šādām Jūsu tiesībām:

    8.1.1.    tiesībām piekļūt Jūsu personas datiem un saņemt informāciju par to apstrādi;

    8.1.2.    tiesībām pieprasīt izlabot nepareizus, neprecīzus vai nepilnīgus personas datus;

    8.1.3.    tiesībām tikt aizmirstam (Jums ir tiesības uz savu personas datu dzēšanu un apstrādes neturpināšanu, ja personas dati vairs nav nepieciešami nolūkiem, kādos tie vākti, vai Jūs esat atsaucis savu piekrišanu. Tomēr tiesības tikt aizmirstam nav absolūtas un to īstenošana nav iespējama gadījumos, kad mums ir juridisks pienākums šos datus apstrādāt, t.sk. glabāt, vai apstrāde nepieciešama, lai mēs varētu aizstāvēt savas tiesiskās intereses);

    8.1.4.    tiesībām ierobežot apstrādi;

    8.1.5.    tiesībām uz datu pārnesamību (tiesības saņemt personas datus attiecībā uz sevi, kas ir sniegti pārzinim, strukturētā, plaši izmantotā un mašīnlasāmā formātā un tiesības minētos datus nosūtīt citam pārzinim);

    8.1.6.    tiesībām nebūt tāda lēmuma subjektam, kura pamatā ir tikai automatizēta apstrāde, tostarp profilēšana, kas rada Jums tiesiskās sekas vai kas līdzīgā veidā Jūs ievērojami ietekmē;

    8.1.7.    Jums tāpat ir tiesības jebkurā brīdī atsaukt savu piekrišanu Jūsu personas datu apstrādei. Piekrišanas atsaukums neietekmē jau veiktās personas datu apstrādes tiesiskumu tajā laikā, kad piekrišana bija spēkā. Attiecībā uz komerciālo paziņojumu saņemšanu, Jūs jebkurā laikā varat atteikties no to saņemšanas, izmantojot e-pastā piedāvāto automātisko iespēju atteikties no tiem, kas pieejama komerciālā paziņojuma satura nobeigumā vai nosūtot pieprasījumu pārtraukt komunikāciju uz e-pastu info@wess-select.lv.

    8.1.8.    tiesības vērsties Datu valsts inspekcijā.

    8.2.        Lai īstenotu savas tiesības piekļūt Jūsu personas datiem un saņemt informāciju par to apstrādi (datu subjekta pieprasījums), Jūs varat iesniegt pieprasījumu par savu tiesību īstenošanu:

    a)    rakstveida formā klātienē mūsu birojā Kārļa Ulmaņa gatvē 123,  Mārupē, Mārupes nov., uzrādot personu apliecinošu dokumentu (pase vai ID karte);

    b)    elektroniski, izmantojot drošu elektronisko parakstu.

    8.3.        Saņemot datu subjekta pieprasījumu, mums ir nepieciešams pārliecināties par Jūsu identitāti, lai nodrošinātu personas datu apstrādes drošību un garantētu, ka personas dati netiek izpausti nepiederošām personām, līdz ar to informācijas pieprasījumi, kas netiks noformēti atbilstoši norādītajām prasībām, piemēram bez droša elektroniskā paraksta, netiks apstrādāti kā datu subjekta pieprasījumi.

    9.   Sīkdatnes

     

    9.1. Lai uzlabotu lietotāja pieredzi tīmekļa vietnē un analizētu informāciju par to, kā Jūs izmantojat mūsu mājas lapu, piemēram, kuras sadaļas izraisa vislielāko interesi, mēs izmantojam sīkdatnes (cookies), kas ir mazi teksta faili, kas saglabā noteiktu informāciju par lietotāja ierīci. Jums ir izvēles iespēja akceptēt sīkdatņu lietojumu vai atspējot tās pārlūkprogrammas iestatījumos. Tomēr vēršam uzmanību, ka atspējojot sīkdatnes, Jūs, iespējams, nevarēsiet izmantot visas interaktīvās funkcijas, kas tiek piedāvātas.

    9.2. Atkarībā no veicamajām funkcijām un izmantošanas mērķa, WESS Select  izmanto funkcionālās un analītiskās sīkdatnes.

    Funkcionālās sīkdatnes

    Ar funkcionālajām sīkdatnēm vietne atceras izvēlētos uzstādījumus un veiktās izvēles, lai varētu ērtāk lietot vietni. Šīs sīkdatnes glabājas Jūsu iekārtā pastāvīgi vai uz laiku.

     

    Analītiskās sīkdatnes

    Analītiskās sīkdatnes apkopo informāciju, kā Jūs lietojat tīmekļa vietni, konstatē biežāk apmeklētās sadaļas, ieskaitot saturu, kuru Jūs izvēlaties, pārlūkojot vietni. Informācija tiek lietota analīzes nolūkos, lai noskaidrotu, kas interesē vietnes lietotājus, un varētu uzlabot vietnes funkcionalitāti, padarīt to ērtāk lietojamu. Analītiskās sīkdatnes identificē tikai Jūsu iekārtu, taču neizpauž Jūsu identitāti. Atsevišķos gadījumos dažas no analītiskajām sīkdatnēm mūsu vietā saskaņā ar mūsu norādījumiem un tikai atbilstoši norādītajiem mērķiem pārvalda trešās personas – datu apstrādātāji (operatori), piemēram, Google Adwords.

     

    Ja Jums rodas jautājumi vai neskaidrības par Jūsu personas datu apstrādi, lūdzam sazināties ar mums, nosūtot e-pastu uz: info@wess-select.lv.